3 lipca 2015

Lunch Box


SKŁADNIKI:
  • 250 g kalafiora- ugotowanego na parze

  • 250 g boczniaków
  • 250 g pieczarek
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 szalotka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:
Kasze ugotuj wedle zaleceń producenta. Grzyby umyj, osusz o pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni (ja użyłam WOK'a) rozgrzej oliwę. Posiekaj szalotkę i dodaj na patelnię wraz z grzybami. Dopraw i mieszaj. Smaż tak aby grzyby patelni  się zarumieniły. Dodaj do nich ugotowaną kasze i wymieszaj. Przełóż do pojemnika wraz z kalafiorem. Do smaku dodałam posiekany lubczyk.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...