SKŁADNIKI:
- 1 grapefruity
- 1 pomarańcza
- garść rodzynek
- 1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj sos: sok z 1/4 pomarańczy, sok z 1/4 grapefruita i 1 łyżka miodu. Wymieszaj.
Pozostałe części owoców filetujemy.
Książka podzielona jest wg fajnego klucza – na 14 rozdziałów tematycznych:
- Ciasta,
- Tarty i tartaletki,
- Ciastka i muffiny,
- Torty i ciasta z kremem,
- Wielkanoc,
- Czekolada,
- Lody i trufle,
- Słodkie dania,
- Owoce,
- Spiżarnia,
- Klasyka,
- Boże Narodzenie,
- Desery regionalne,
W każdym rozdziale znajdują się ciekawe przepisy o zróżnicowanym stopniu trudności. Są tutaj zarówno podstawowe przepisy, które chyba wszyscy znamy z rodzinnych domów jak np: ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, omlet czy racuchy jak i dania bardziej wykwintne i skomplikowane: dacqoise orzechowo – truskawkowy, ptysie z kremem śmietankowo – waniliowym i malinami.
- Domowa Piekarnia.
Są też przepisy na najróżniejsze tarty, crumble, ciasteczka, a nawet na amerykańskie naleśniki i chleb pszenny.
Źródło: http://www.julioblog.pl/?p=4000
Prosta ale już widzę że będzie niezłą bombą energetyczną na gorszy poranek.
OdpowiedzUsuń