6 lipca 2015

Szaszłyki drobiowe z piekarnika

SZASZŁYKI DROBIOWE
SKŁADNIKI:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 6 plasterków boczku wędzonego
  • 4 duże cebule
  • 1 łyżka prażonych płatków czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska

PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe plastry (z jednego kawałka 3 kwadraty). Nabijaj na patyczek na przemian. Posyp przyprawami skrop oliwą. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Temperatura 200 stopni opcja termoobiegu z grillowaniem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...