SKŁADNIKI:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 6 plasterków boczku wędzonego
- 4 duże cebule
- 1 łyżka prażonych płatków czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe plastry (z jednego kawałka 3 kwadraty). Nabijaj na patyczek na przemian. Posyp przyprawami skrop oliwą. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Temperatura 200 stopni opcja termoobiegu z grillowaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.