29 czerwca 2015

Mielone z boczniakami i ziemniaki w mundurkach


SKŁADNIKI Na MIELONE:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 250 g boczniaków
  • 1 spora garść posiekanego lubczyku
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 3 ząbki czosnku- przeciśnięte przez praskę
  • sól i pieprz do smaku

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
  • 500 g ziemniaków młodych
  • 1 łyżka masła
  • szczypta nasion chilli
  • prażone płatki czosnku

PRZYGOTOWANIE:
Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami i uformować kulki po czym lekko je spłaszczyć. Smażyć na patelni bez dodatku tłuszczu.
Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Gdy będą już miękkie przełożyć je na 10 minut na patelnię z masłem i przyprawami. Niech skórka stanie się lekko chrupiąca.









5 komentarzy:

  1. Ziemniaki w mundurkach najlepiej smakują :)
    Szczególnie z mielonym !

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie bym do Ciebie wpadła na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko jest możliwe. Marzy mi sie małe bistro :)

      Usuń
  3. co ztymi boczniakami, zmielić, pokroić

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...