15 lipca 2015

Steki z indyka


SKŁADNIKI:
  • 500 g steków (sznycli) z indyka
  • 1 garść drobno posiekanych suszonych pomidorów
  • 1 łyżka suszonego lubczyku 
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzy - zmiażdżyć w moździerzu
  • sól morska do smaku
  • 1 łyżka oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Steki zamarynuj w marynacie (sok z limonki, oliwa, suszone pomidory, lubczyk, sól i pieprz). Odstaw do lodówki na godzinę. Wyłóż mięso do naczynia ceramicznego i wstaw do piekarnika na 20 minut. (temperatura 180 stopni z opcją grzania góra, dół z termoobiegiem).


2 komentarze:

  1. ,,i w te pędy gonię do kuchni :) będzie smacznie,lekko i pożywnie,dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serce mi rośnie gdy ktos chce przygotować moje danie 😜 smacznego

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...