SKŁADNIKI:
- 500 g steków (sznycli) z indyka
- 1 garść drobno posiekanych suszonych pomidorów
- 1 łyżka suszonego lubczyku
- sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka czerwonego pieprzy - zmiażdżyć w moździerzu
- sól morska do smaku
- 1 łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Steki zamarynuj w marynacie (sok z limonki, oliwa, suszone pomidory, lubczyk, sól i pieprz). Odstaw do lodówki na godzinę. Wyłóż mięso do naczynia ceramicznego i wstaw do piekarnika na 20 minut. (temperatura 180 stopni z opcją grzania góra, dół z termoobiegiem).
,,i w te pędy gonię do kuchni :) będzie smacznie,lekko i pożywnie,dziękuję :)
OdpowiedzUsuńSerce mi rośnie gdy ktos chce przygotować moje danie 😜 smacznego
Usuń