SKŁADNIKI:
- 250 g szpinaku baby
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola
- garść świeżych listków bazylii
- sól i pieprz
- makaron spaghetti
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Podsmaż lekko aby się zeszkliły. W międzyczasie umyj szpinak. Do cebulki dodaj 1/2 opakowania serka i wymieszaj. Dodaj szpinak, podsmaż go około 5 minut i dodaj na patelnie odcedzony, ale nie opłukany makaron. Przemieszaj jeszcze przez chwilę.
Łączny czas nie przekroczy 20 minut :)
Szybko, tanio i smacznie :)
Pychota, mogłabym codziennie jeść taki obiad :)
OdpowiedzUsuń