10 czerwca 2015

Spaghetti ze szpinakiem i kremowym serkiem


SKŁADNIKI:
  • 250 g szpinaku baby
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola 
  • garść świeżych listków bazylii
  • sól i pieprz
  • makaron spaghetti
PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Podsmaż lekko aby się zeszkliły. W międzyczasie umyj szpinak. Do cebulki dodaj 1/2 opakowania serka i wymieszaj. Dodaj szpinak, podsmaż go około 5 minut i dodaj na patelnie odcedzony, ale nie opłukany makaron. Przemieszaj jeszcze przez chwilę.

Łączny czas nie przekroczy 20 minut :)

Szybko, tanio i smacznie :)




30 minut z Apetiną

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...