8 czerwca 2015

Sałatka z truskawkami i serem feta


SKŁADNIKI:
  •  100 g mixu sałat: szpinak, rukola, botwinka, batawska zielona, batawska czerwona
  • 1/2 opakowania Arla Apetina® w plastrze 150 g - to ser solankowy typu śródziemnomorskiego o kremowej konsystencji i łagodnym słonym smaku. Produkt w praktycznym 150 g plastrze, łatwy do pokrojenia w kawałki lub kostki.Idealny składnik ciepłych i zimnych potraw. 
  • garść truskawek pokrojonych na ćwiartki
  • garść prażonych płatków migdałów
  • sos (4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu jabłkowego, 1/2 łyżeczka nasion chilli, 1 łyżka miodu wielokwiatowego, 1 łyżeczka prażonych płatków czosnku)

PRZYGOTOWANIE:
Sałatę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Truskawki pokroić na ćwiartki, ser w kostkę. Na patelni uprażyć płatki migdałów. Na głębokim talerzu lub półmisku ułożyć sałatę, truskawki, ser, oprószyć migdałami. Polać sosem.












30 minut z Apetiną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...