15 października 2014

Duszona Wątróbka i Brązowy Ryż

Składniki:
  • 600 g wątróbki drobiowej
  • 4 duże cebule pokrojone w kostkę
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonego chilli
  • świeżo mielony pieprz
  • świeżo mielona sól himalajska (na sam koniec)
  • 3 jabłka pokrojone w kostkę
  • do smaku: szczypta majeranku, oregano i lubczyku suszonego



Przygotowanie
Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy wszystkie składniki jedynie sól na sam koniec. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem zaglądając co jakiś czas i mieszając (około 60 minut).

Wątróbkę podałam z brązowym ryżem który wymieszałam z suszonymi owocami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...