Składniki:
- 600 g wątróbki drobiowej
- 4 duże cebule pokrojone w kostkę
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka mielonego chilli
- świeżo mielony pieprz
- świeżo mielona sól himalajska (na sam koniec)
- 3 jabłka pokrojone w kostkę
- do smaku: szczypta majeranku, oregano i lubczyku suszonego
Przygotowanie
Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy wszystkie składniki jedynie sól na sam koniec. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem zaglądając co jakiś czas i mieszając (około 60 minut).
Wątróbkę podałam z brązowym ryżem który wymieszałam z suszonymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.