SKŁADNIKI:
- 1 kg mięsa wołowego (ja użyłam mięsa z karku wołowego i przemieliłam przez duże oczka)
- 1 butelka 600 ml przecieru pomidorowego
- 2 szalotki
- 1 łyżka masła
- garść posiekanego lubczyku
- 1 płaska łyżka papryki ostrej wędzonej
- 1 płaska łyżka przyprawy myśliwskiej
- makaron spaghetti z pełnego ziarna
PRZYGOTOWANIE:
Na głębokiej patelni (ja zawsze używam mojego dużego woka) należy roztopić mało i poddusić na nim drobno posiekaną szalotkę. Dodawać mięso i smażyć, doprawić przyprawą myśliwską i lubczykiem. Gdy mięso będzie wysmażone dolać przecier oraz paprykę, Dokładnie wymieszać i dusić przez 15 minut. Ot cała filozofia.
Makaron gotować wedle zaleceń producenta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.