11 października 2015

Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi


SKŁADNIKI:
  • 400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.)
  • 8 paluszków surimi
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry


  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka przyprawy myśliwskiej 
  • oscypek - warkocze (kilka serowych nitek)



PRZYGOTOWANIE:

Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć na każdego sznycla po dwa paluszki surimi. Ciasno zawinąć. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wierzch wysmarować oliwą z przyprawą (polecam pędzelkiem). Do smaku i jako dekoracji użyłam oscypka. Piec przez około 20-25 minut w 200 stopniach. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...