SKŁADNIKI:
- 400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.)
- 8 paluszków surimi
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka przyprawy myśliwskiej
- oscypek - warkocze (kilka serowych nitek)
PRZYGOTOWANIE:
Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć na każdego sznycla po dwa paluszki surimi. Ciasno zawinąć. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wierzch wysmarować oliwą z przyprawą (polecam pędzelkiem). Do smaku i jako dekoracji użyłam oscypka. Piec przez około 20-25 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.