24 października 2015

Pieczone podudzia w miodzie



SKŁADNIKI:

  • 6 podudzi z kurczaka
  • 4 łyżki miodu (ja użyłam lipowego)
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól - do smaku
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki


PRZYGOTOWANIE:

W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 200*C na 35-40 minut.

Ja podałam z ryżem i sosem słodko-kwaśnym. (tu znajdziesz przepis na sos KLIK)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...