14 października 2015

Roladki z indyka faszerowane marchewką i orzechami



SKŁADNIKI:
  • 400 g sznycli z indyka (3-4 sznycle)
  • 2 marchewki
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • czarnuszka
  • 1 łyżka oliwy
  • ulubione przyprawy- ja użyłam myśliwskiej
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej


PRZYGOTOWANIE:
Oliwę wymieszać z przyprawą, orzechami i musztardą. Wysmarować sznycle z jednej strony. Pokrojoną w słupki marchewkę po równo rozłożyć na wysmarowanych sznyclach. Zawinąć ciasno w roladki. Wierzch posypać czarnuszką. Zapiekać prze 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...