21 października 2015

CIASTECZKA CEBULOWE.


SKŁADNIKI:

  • 250 g cebuli (ja użyłam szalotki)
  • 250 g masła (pokroić w kawałki)
  • 600 g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki soli


PRZYGOTOWANIE:

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 4 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopsytką ze ścianek na dnia naczynia miksującego. 
  2. Dodać masło, wymieszać 5 s/obr. 5.
  3. Dodać mąkę, ocet i sól, wyrobić 3 min/opcja wyrabiania
  4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  5. Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulę, podzielić na mniejsze części, każdą rozwałkować (grubość ciasta około 4-5 mm). Powycinać ciasteczka foremkami. Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem.
  6. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180*C.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...