24 września 2015

Zapiekana wołowina



SKŁADNIKI:
  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki sałatkowego rarytasu ETERNO
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki sosu chilli czosnkowego TaoTao
  • 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • pieprz
  • kostka sera feta (1 opakowanie)


PRZYGOTOWANIE:

Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę dodałam cebulę i pomidory. Piekłam 1 godzinę w temperaturze 180 stopni (góra i dół)















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...