SKŁADNIKI
- 500 g mięsa mielonego z wołowiny
- garść posiekanych suszonych pomidorów
- 1 kulka mozzarelli (pokroić w kosteczkę)
- 1 łyżka natki pietruszki (nie miałam świeżej więc użyłam suszonej)
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy
- 200 g pieczarek (posiekaj)
- 1 cebula czerwona (posiekaj)
- bułka tarta
- 2 rozbełtane jajka
SKŁADNIKI NA CIASTO- nie podam Wam proporcji bo ja robię na oko
- 2 jajka
- mąka z amarantusa
- mleko
- szczypta soli
- woda gazowana
- olej rzepakowy 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Chochelką nakładaj porcje ciasta na naleśniki. U mnie wyszło 8 naleśników.
W głębokiej patelni podsmaż mięso oraz pozostałe składniki. Ser dodaj pod sam koniec. Faszeruj naleśnika i zawijaj. Następnie na patelni rozgrzej olej. Krokiety obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż z obu stron nie zapominając o bokach :)
Krokiety podałam z jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.