3 września 2015

Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym


SKŁADNIKI
  • 1 duża pierś z indyka
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao
  • 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao
  • 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao
  • 1 płaska łyżeczka chilli cayenne
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich.
  • 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej
  • sok z 1/2 limonki




PRZYGOTOWANIE
Pierś umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać po czym dodać ją do mięsa, wymieszać i następnie doprawić sosem sojowym, pastą curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut. 











2 komentarze:

  1. Pysznie! Uwielbiam mleczko kokosowe :) U mnie jutro na obiad rownież kurczak w mleczku, ale trochę innej wersji.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...