SKŁADNIKI
- 1 duża pierś z indyka
- 1/2 puszki mleczka kokosowego
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao
- 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao
- 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao
- 1 płaska łyżeczka chilli cayenne
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich.
- 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej
- sok z 1/2 limonki
PRZYGOTOWANIE
Pierś umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać po czym dodać ją do mięsa, wymieszać i następnie doprawić sosem sojowym, pastą curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut.
Pysznie! Uwielbiam mleczko kokosowe :) U mnie jutro na obiad rownież kurczak w mleczku, ale trochę innej wersji.
OdpowiedzUsuńPOCHWAL SIĘ KONIECZNIE PRZEPISEM :)
Usuń