SKŁADNIKI
- 400 g fileta z indyka
- 1/4 papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- sok z 1/2 limonki
- 1/2 puszki mleczka kokosowego
- 4 łyżki mąki z amarantusa
- 2 jajka
- 4 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry TaoTao
- 3 łyżki sosu chilli czosnkowego TaoTao
- 3 łyżki sosu z czosnkiem i miodem TaoTao
- do smażenia olej ryżowy
- do smaku pieprz cayenne
PRZYGOTOWANIE
Fileta umyj i pokrój w kostkę (kawałki około 2 cm). Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Mięso w misce dopraw sokiem z limonki, pokrojoną papryką,sosem sojowym, sosem chilli, sosem czosnkowym i pastą curry. Teraz przygotuj ciasto. Mleczko wymieszaj z mąką z amarantusa, jajkami, pieprzem cayenne. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Masę przelej do mięsa i dokładnie wymieszaj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej z ryżu. Nakładaj mieszankę łyżką, wtedy ilość będzie idealna. Podsmażaj z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Podaj z sosem słodko ostrym TaoTao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.