SKŁADNIKI:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- sól himalajska
- mielony pieprz kolorowy
- 1 ząbek czosnku
- łyżka suszonego lubczyku
- 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO
- 1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i sałatkowym rarytasem. Zawijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.
Następnego dnia na patelni roztapiamy masło i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, Lecz tylko przez chwilę, chodzi tu tylko o zrumienienie zewnętrznej strony. Potem przekładamy polędwiczkę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby mięso odpoczęło. Potem można podawać. Ja zaserwowałam z pure ziemniaczanym.
Wygląda bardzo smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńTak to prawda :) zachęcam do wypróbowania przepisu.
UsuńPozdrawiam :*