18 września 2015

Polędwiczka wieprzowa



SKŁADNIKI:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • sól himalajska
  • mielony pieprz kolorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka suszonego lubczyku
  • 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO
  • 1 łyżka masła


PRZYGOTOWANIE

Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i sałatkowym rarytasem. Zawijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.
Następnego dnia na patelni roztapiamy masło i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, Lecz tylko przez chwilę, chodzi tu tylko o zrumienienie zewnętrznej strony. Potem przekładamy polędwiczkę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby mięso odpoczęło. Potem można podawać. Ja zaserwowałam z pure ziemniaczanym. 













2 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...