3 marca 2015

Indian Chicken Curry



SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA:
  • 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę)
  • 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 1 łyżka garam masala
  • szczypta soli himalajskiej
  • świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka)
  • 3 łyżki oleju  rzepakowego


Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki


POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 1 duża czerwona papryka ( pokrojona  w kosteczkę)
  • 1 łyżka kurkumy
  • drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm)
  • posiekana natka pietruszki
  • sól himalajska i pieprz do smaku
  • 1 łyżka curry 

Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...