SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA:
- 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę)
- 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
- 1 łyżka garam masala
- szczypta soli himalajskiej
- świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka)
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki
POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
- 1 szklanka wody
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki groszku
- 1 duża czerwona papryka ( pokrojona w kosteczkę)
- 1 łyżka kurkumy
- drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm)
- posiekana natka pietruszki
- sól himalajska i pieprz do smaku
- 1 łyżka curry
Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.