14 marca 2015

Domowe batoniki


W domu remont, a co za tym idzie została mi tylko do użytku lodówka, mikrofalówka i multicooker. Jak na złość miałam ochotę na ciasteczka, domowe, zdrowe.
W zeszłą sobotę zabrałam manatki poszłam do mamy, żeby użyczyła mi piekarnika. 

Jako, że jestem na etapie poszukiwań nowego sprzętu mogłam przetestować sprzęt mojej mamy :)


SKŁADNIKI:
  • szklanka miodu (miałam do dyspozycji wielokwiatowy)- tak wiem szklanka to dużo, ale po upieczeniu nie czuć go prawie wcale :)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki otrąb orkiszowych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 czubata łyżka otrąb gryczanych
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 garści mieszanki studenckiej
  • 2 garści duszonej żurawiny
  • 1/2 łyżeczki sody


PRZYGOTOWANIE:

Miód wymieszałam z jajkami. Wymieszałam z ww składnikami. Wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem. Piekłam 20 minut 180 stopni :)
Podzieliłam na porcje. I macie domowego batonika :)

Smacznego









Wiosenny detoks

7 komentarzy:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...