5 marca 2015

Pancakes- wersja indyjska na słodko

SKŁADNIKI:
  • 400 ml maślanki
  • 400 g mąki orkiszowej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju arganowego
  • 1 łyżeczka: proszek do pieczenia lub soda oczyszczona
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka kozieradki
Dodatki: dżem i gorzka czekolada E.Wedel (utarta na tarce o małych oczkach)

Składniki dokładnie wymieszałam ze sobą do uzyskania gładkiej masy. odstawiłam na 15 minut w misce przykrytej ściereczką. Podsmażyłam na patelni do naleśników bez użycia tłuszczu.
Wiosenny detoks

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...