Strony

25 marca 2015

Rozdanie z marką Knorr. Przepis na sos.


Otrzymałam od Knorr'a paczkę z takimi oto wspaniałościami, które widać na zdjęciu załączonym powyżej. Jeszcze w tym tygodniu zamierzam wykonać danie z "proponowanym" sosem :)
Knorr zadbał o to, bym nie pominęła żadnego ze składników.
Efekt zobaczycie niebawem.

Esencje występują w 5 wariantach smakowych: 
  1. Do sosu pieczeniowego ciemnego, 
  2. Do sosu pieczeniowego jasnego, 
  3. Do sosu pieczarkowego, 
  4. Do sosu cebulowego, 
  5. Do potrawki z kurczaka. 

Zostały przygotowane na bazie bulionów w połączeniu z najlepszymi suszonymi ziołami i przyprawami, mi.in., w zależności od wariantu, z papryką, pieprzem, tymiankiem czy rozmarynem.

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego stanowi idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych z wołowiny oraz karkówki. Cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również głęboką bursztynową barwą.

 

Esencja do sosu cebulowego swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. ekstraktowi z czerwonego wina. Tak przygotowany sos będzie doskonale pasował do karkówki lub wołowiny.


Esencja do sosu pieczeniowego jasnego posłuży do przygotowania smacznego, gęstego sosu, który najlepiej dopełni dania smażone i pieczone z kurczaka lub cielęciny. Miło zaskoczy dodatkiem pachnącego rozmarynu.


Esencja do sosu pieczarkowego pozwoli przygotować sos pieczarkowy, który doskonale podkreśli smak pieczonego kurczaka lub kotletów mielonych.



Esencja do potrawki z kurczaka pozwoli szybko i łatwo przygotować gęsty sos o wyjątkowym, głębokim smaku i aromacie. Kurczak podany w aksamitnym sosie będzie smakował doskonale.






Teraz zapraszam Was do udziału w rozdaniu. 
Do rozdania 10 zestawów (2 x podwójne opakowanie Esencji do sosów i  Esencji do duszonych dań wraz z książeczką z przepisami).

ZADANIE:

Prześlij przepis na swój popisowy sos, który wzbogaca smak Twoich Wielkanocnych potraw. Może to być sos na ciepło jak i na zimno. Do mięs, warzyw, ryb. 
Wszystko zależy od Ciebie.
Czekam na Twój przepis.
Zdjęcie mile widziane :)


Rozdanie trwa od 25-03-2015 do  11-04-2015 roku do godz. 23.59

WYNIKI 12-04-2015 roku w poście konkursowym oraz na FB.





Esencje do duszonych dań, które wzbogacą smak. 

Esencja do duszonych dań w trzech wariantach: do duszonych mięs, do duszonego kurczaka i do duszonych warzyw pomoże przyrządzić doskonałe, pełne smaku, dania duszone. Sprawdzi się w tradycyjnych domowych gulaszach, potrawkach, jest idealna do zrazów, bitek, żeberek i gołąbków. Pomoże także wszystkim eksperymentującym w kuchni w poszukiwaniu nowych smaków oraz lubiącym dania kuchni świata, jak chili con carne czy risotto. Esencja dopełnia i wzbogaca smak wszystkich składników potrawy, sprawia, że smakuje ona wyśmienicie. Poleca ją sam Marco Pierre White (Strona Oficjalna) i (Facebook), słynny szef kuchni i autorytet kulinarny. 

TRZY NOWE ESENCJE 


NUMER 1- Esencja do duszonych mięs

Dłuższy proces duszenia często powoduje, że danie traci smak - mięso i inne składniki nie smakują tak, jak tego oczekiwaliśmy. W takiej sytuacji pomoże nam Esencja do duszonych mięs Knorr, która wzbogaci smak potrawy i dopełni go. Może być używana z każdym rodzajem mięsa. Pomoże przyrządzić zrazy z karkówki, bitki wołowe, potrawkę cielęca, gulasz wieprzowy oraz inne ulubione dania naszych domowników. 

NUMER 2- Esencja do duszonego kurczaka

Esencja dedykowana do dań duszonych z mięsa drobiowego rozwiąże problemy pojawiające się podczas ich gotowania. Dodając ją do wszystkich składników potrawy, możemy być spokojni o proces duszenia i ostateczny smak dania. Esencja do duszonego kurczaka Knorr zapewni głębię smaku, podkreśli go i wzbogaci. Kurczak z warzywami, roladki drobiowe czy gulasz z kurczakiem będą smakowały wyśmienicie.

NUMER 3- Esencja do duszonych warzyw

Warzywny kociołek, kapusta z grochem, kuskus z warzywami – smak tych i wielu innych dań wzbogaci Esencja do duszonych warzyw Knorr. Sprawi ona, że smaki poszczególnych składników będą wyraziste, a cała potrawa będzie smakować doskonale. Dania warzywne nabiorą zupełnie nowego charakteru. 


REGULAMIN Rozdania:


1. Organizatorem rozdania jestem ja "CLAUDITTE MISS COOKING".
konkurs zostanie przeprowadzony na moim blogu: http://claudittemisscooking.blogspot.com/

2. Rozdanie trwa od 25-03-2015 do  11-04-2015 roku do godz. 23.59 ------- WYNIKI 12-04-2015 roku w poście konkursowym oraz na FB.

3. Fundatorem nagród jest Knorr Unilever Polska Sp. z o.o. (Knorr) (Unilever)

4. Nagrody wysyła Knorr. To właśnie do nich zostaną przekazane dane: nazwiska jak i dane adresowe osób, które zwyciężyły.

5. Zadanie rozdawajki wygląda następująco: pod postem dotyczącym rozdania należy umieścić komentarz (wpis z przepisem).
Przepis na sos, który wzbogaci smak dań wielkanocnych. 
Zdjęcia (niewymagane) przedstawiające Wasze autorskie danie należy wysłać na adres: clauditte90@gmail.com (podając informacje: temat: Konkurs Knorr - SOS; treść: jakiego przepisu na sos to zdjęcie dotyczy) lub publikować na fan pagu ClauditteMissCooking- pod wpisem, gdzie również należy podać swoje dane jakie zawarte będą w komentarzu pod postem rozdawajki.
Jedna osoba może wysłać tylko 1 zgłoszenie !!!

6. Do rozdania są: 10 zestawów (2 x podwójne opakowanie Esencji do sosów i  Esencji do duszonych dań wraz z książeczką z przepisami)



POWODZENIA

Czas START !!!


3 komentarze:

  1. Świetny konkurs, biore udział :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a to mój przepis na sos :)

    http://www.izagotuje.pl/2015/03/sos-jabkowy-do-drobiu.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Biorę udział , fajny konkurs

    Kardamon&Bazylia- culinary travels - blog na fc

    Ania Marchlewska

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...