SKŁADNIKI:
- 400 ml maślanki
- 400 g mąki orkiszowej
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju arganowego
- 1 łyżeczka: proszek do pieczenia lub soda oczyszczona
- szczypta soli
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1 łyżeczka kozieradki
Składniki dokładnie wymieszałam ze sobą do uzyskania gładkiej masy. odstawiłam na 15 minut w misce przykrytej ściereczką. Podsmażyłam na patelni do naleśników bez użycia tłuszczu. Pancakes podałam z egzotyczną salsą.
SALSA:
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/3 puszki fasoli czerwonej
- 1 drobno posiekane chilli
- 3 drobno posiekane ogórki konserwowe
- 1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli
- 1/2 natki pietruszki drobno posiekanej
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oleju arganowego
- szczypta soli himalajskiej
- kilka orzechów nerkowca, laskowych, włoskich i migdałów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.