27 lutego 2015

Pancakes- wersja indyjska. Orientalna salsa


SKŁADNIKI:
  • 400 ml maślanki
  • 400 g mąki orkiszowej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju arganowego
  • 1 łyżeczka: proszek do pieczenia lub soda oczyszczona
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 łyżeczka kozieradki


Składniki dokładnie wymieszałam ze sobą do uzyskania gładkiej masy. odstawiłam na 15 minut w misce przykrytej ściereczką. Podsmażyłam na patelni do naleśników bez użycia tłuszczu. Pancakes podałam z egzotyczną salsą. 

SALSA:
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/3 puszki fasoli czerwonej
  • 1 drobno posiekane chilli
  • 3 drobno posiekane ogórki konserwowe
  • 1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/2 natki pietruszki drobno posiekanej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oleju arganowego
  • szczypta soli himalajskiej
  • kilka orzechów nerkowca, laskowych, włoskich i migdałów












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...