Moje Smaki Życia --> strona 49 --> numer 7 Lipiec --> KLIK
Składniki:
- 2 woreczki ryżu białego długoziarnistego Supreme
- 2 opakowania paluszków surimi Marineo
- ananas Sanello (to co zostało po hamburgerach)
- 1 opakowanie przecieru pomidorowego Sottile Gusto
- czosnek 6 ząbków (w gazecie proponują 4 ząbki)
- 2 czerwone papryki (w gazecie proponują 1 sztukę)
- 2 łyżki oliwy z oliwek (w gazecie proponują olej rzepakowy)
- natka pietruszki
- 1/4 cytryny
- 1 łyżka przyprawy papryka ostra mielona Prymat
- zalewa z ananasa Sanello
ja dodałam dodatkowo:
- 1 cukinia
- sok z 1/2 cytryny
- 1 cebula
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wedle zaleceń producenta, płuczemy i posypujemy posiekana natka pietruszki.
Paluszki surimi przecinamy na pół. Paprykę pokroiłam w dużą kostkę jak również ananasa, cebulę i cukinię. Dodajemy zawartość na rozgrzaną oliwę w głębokiej patelni. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. Przecier przelewamy do miski, dodajemy do niego zalewę z ananasa, sok z cytryny, posiekany czosnek i mieloną paprykę. gdy warzywa na patelni zmiękną dodajemy do nich sos. Mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy jakieś 20 minut. GOTOWE !!!
Mmm pychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na razowe ślimaczki cynamonowe!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)