26 czerwca 2017

Ciasto z ciecierzycy



SKŁADNIKI:

  • 500 g ciecierzycy z puszki
  • 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 jajka
  • 60 g odzywki białkowej
  • 20 g oleju kokosowego
  • 4 łyżki kakao
  • 100 g ricotty
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu


PRZYGOTOWANIE:
Banalnie proste :).
Do miksera wrzuć wszystkie składniki.
Kolejność nie ma tu najmniejszego znaczenia. Zmiksuj to na najwyższych obrotach przez jakieś minutę może nawet dwie.
Uzyskaną masę przelej do formy do pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm). Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 45-55 minut.





2 komentarze:

  1. Nigdy tak naprawdę nie lubiłam za bardzo ciasta z cieczerzycy, ale wiem, że mój facet może je jeść i jeśc, więc chętnie mu przygotuję i coś czuję, że Pani przepis nawet ja polubie :P

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...