SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 120 g mąki pszennej
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć jajka, cukier i cukier wanilinowy, ubijać 6 min/ 37*C/obr. 4. Ubijać kolejne 6 min/obr. 4.
Dodać wokół motylka mąkę i sól, wymieszać 4 s/obr. 3.
Zdjąć motylek i dokładnie wymieszać kopystką.
Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut.
Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladą truskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami.
Lata lecą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.