SKŁADNIKI:
- 800 g łopatki wołowej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyzeczka oregano
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- świeżo mielony pieprz
- 10 pieczarek
- 1 duża marchewka
- 1 saszetka sosu teriyaki blue dragon
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego
- makaron razowy
PRZYGOTOWANIE:
Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować w mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi i pieprz). Odstawić na noc do lodówki. Na patelni WOK rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem.
Makaron gotować wedle zaleceń producenta.
Na koniec danie posypać cebulą dymką.
Wygląda przepysznie ! Zdjęcia też są świetne :)
OdpowiedzUsuń