29 maja 2015

Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym

SKŁADNIKI:
  •  800 g łopatki wołowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyzeczka oregano
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • świeżo mielony pieprz
  • 10 pieczarek
  • 1 duża marchewka
  • 1 saszetka sosu teriyaki blue dragon
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego

  • makaron razowy


PRZYGOTOWANIE:

Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować w mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi i pieprz). Odstawić na noc do lodówki. Na patelni WOK rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem.

Makaron gotować wedle zaleceń producenta.

Na koniec danie posypać cebulą dymką.
 









1 komentarz:

  1. Wygląda przepysznie ! Zdjęcia też są świetne :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...