16 maja 2015

Makaron w sosie śmietanowym z warzywami


SKŁADNIKI:

  • 1/2 paczki makaronu
  • 450 g mrożonej brukselki
  • 400 g mrożonych brokułów 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula czerwona
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 300 ml śmietany 12%
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • ulubione przyprawy


PRZYGOTOWANIE:

Brokuły i brukselki przełożyć do pojemnika w którym możemy ugotować coś bez gotowania (KLIK). Zalać wrzątkiem i poczekać 10-15 minut.
W garnku ugotować makaron wedle zaleceń producenta.
Gdy makaron i warzywa będą gotowe to należy na patelni do WOK'a rozgrzać olej. Dodajemy makaron i warzywa, podsmażamy a następnie mieszankę (woda, śmietana, posiekana natka, posiekana cebula i czosnek). Mieszać i doprawić przyprawami. Prosto, szybko i super smacznie. 


Osoby dbające o linie mogą użyć jogurtu naturalnego. Ale taka ilość śmietany w daniu dla 3 osób nie jest zbyt szkodliwa :)












1 komentarz:

  1. Jeju Twoje dania są takie piękne że mam ochotę od razu wszystkich spróbować :) Pozdrawiam!

    Say Yes to the Kitchen

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...