SKŁADNIKI:
- 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę
- 5 marynowanych papryk
- 3 puszki pomidorów krojonych
- 2 duże cebule- posiekać drobno
- 4 ząbki czosnku- posiekać drobno
- 4 listki laurowe
- 1 łyżeczka curry
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 3 ziarenka jałowca
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mięso pokroić na kawałki takie o wielkości mniej więcej 2 cm. Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku. Wymieszać. Przykryć pokrywką i gotować, dusić na średnim ogniu przez 3 godziny.
Cudna inspiracja :)!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) to się nazywa czyszczenie lodówki i szafek :) a efekt taki jak widać :)
Usuń