SKŁADNIKI:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 duża łyżka masła
- 1 cebula biała
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- pęczek kopru
- 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- 250 g podgrzybków mrożonych w całości - 5,99 zł - kupiłam w LIDLU
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 2 ziarenka owoców jałowca
- 1 liść laurowy
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól himalajska do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta.
Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy grzyby w całości. Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt ale w temperaturze pokojowej i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ogromnie przepraszam za jakość zdjęć :(
Moje "studio fotograficzne" ogranicza się do latarki ledowej.
Kiedyś dorobię się namiotu i lamp :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.