3 listopada 2014

Makaron w sosie grzybowym i mięsem z indyka



SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 duża łyżka masła
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek kopru
  • 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 250 g podgrzybków mrożonych w całości - 5,99 zł - kupiłam w LIDLU
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 ziarenka owoców jałowca
  • 1 liść laurowy
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól himalajska do smaku
PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta.

Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy grzyby w całości. Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt ale w temperaturze pokojowej i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. 



Ogromnie przepraszam za jakość zdjęć :(
Moje "studio fotograficzne" ogranicza się do latarki ledowej.
Kiedyś dorobię się namiotu i lamp :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...