23 sierpnia 2014

Zupa Krem Brokułowa

Składniki:
  • porcja rosołowa
  • 1 brokuł około 500 g
  • włoszczyzna (4 marchewki, 1/4 selera, 2 pietruszki, 1 natka, 1 cebula, 1 por, 5 ząbków czosnku, pęczek lubczyku)
  • przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia)


Przygotowanie?
Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem. 

Do smaku:
  • natka pietruszki
  • jogurt naturalny
  • prażone pestki dyni styryjskiej (dostępne w lidlu)





Światowe zupy

4 komentarze:

  1. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię krem brokułowy. Zaintrygowały mnie te pestki dyni styryjskiej. Muszę poszukać w moim Lidlu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam brokuły!
    Zupa wygląda bardzo smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za udział w akcji :)
    Intrygujące te pestki. I piękne zdjęcia.
    pozdrawiam,
    bastalena

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...