28 sierpnia 2014

Pieczone piersi z kurczaka w ziołach

Składniki:
  • Piersi z kurczaka, ja miałam około 1 kg


Składniki na marynatę:
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ostrej mielonej papryki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczka rozmarynu i tymianku
  • 1 łyżeczka curry 
  • 1/2 łyżeczka imbiru


Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem miksujemy. zalewamy nimi mięsko. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W trakcie pieczenia polewamy mięsko wytopionym tłuszczem i zalewą marynaty. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180-200 stopni. 

Dodatkowo:
  • pomidory koktajlowe
  • czerwona cebulka





Pora na pomidora!

4 komentarze:

  1. mmm! jaki miły początek dnia oglądać takie pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobrze, że wpisu z roboczych nie usunęłam. wisiał tam i wisiał. teraz po urlopie muszę ogarnąć bloga i zaległe wpisy :)

      Usuń
  2. Jak apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...