Składniki:
4 piersi z kurczaka
500 g suszonych oliwek
1 łyżka curry
1 łyżka ostrej czerwonej papryki
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Mięso myjemy i oczyszczamy. Piersi ubijamy tłuczkiem lub ręką tak by mięsko stało się płaskie jak na schabowe. Nacieramy marynatą (oliwa, curry, papryka i pieprz). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na początek każdej piersi kładziemy śliwki, tyle ile chcemy. Zawijamy dość ciasno. Całość zawijamy w folię aluminiowa tworząc tak jakby cukierka :). Mięsko zawinięte w folii trafia do piekarnika 200 stopni, góra i dół 30 minut :) Podajemy z dżemem borówkowym.
Lubię mięso z sliwkami.
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne! :)
OdpowiedzUsuńładnie podane!
OdpowiedzUsuń