Składniki:
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 4 tabletki stewii (rozgnieść na proszek)
- 250 g serka mascarpone
- 14 biszkoptów (krążki)
- kakao naturalne - do posypania
- 1/2 szklanki kawy
- folia spożywcza
- kieliszki
Sposób przygotowania:
Do naczynia na ostrza założyć motylek, włożyć jajka i żółtko, wsypać rozgniecione tabletki stewii, ucierać 6 min/obr. 4, po tym czasie zdjąć motylek mieszać 2 min/obr. 3 i przez otwór dodawać po łyżce serek. Biszkopty namoczyć w przestudzonej kawie tak aby się nie rozwaliły, wyłożyć dno i na górę przelać masę, położyć druga warstwę biszkoptów namoczonych i ostatnią warstwę masy. Wkładamy do lodówki na 5 h lub na noc, przed podaniem posypać kakao, orzechami włoskimi i kuleczkami zbożowymi Delecta DEKORADA.
jej ala pychota!!!!
OdpowiedzUsuńOjjjjj tak :)
Usuńwygląda cudnie! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie: )
Robiłam pierwszy raz. To chyba najprostszy i najsmaczniejszy deser ;)
UsuńOj tak :)
OdpowiedzUsuń