SKŁADNIKI:
- 1 bardzo duży seler
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- ulubione przyprawy: czosnek granulowany, mielone suszone pomidory, bazylia, sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Selera należy dokładnie obrać. Pokroić w plastry i następnie na słupki. Tak jak na frytki :) Wysmarować olejem i doprawić. Następnie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut (termoobieg góra i dół).
Super pomysł! Takie frytki muszą być pyszne :D Akurat mam ostatniego, bardzo dużego selera z mojej własnej uprawy :D Uwielbiam przepisy z selerami w roli głównej :) Kiedyś robiłam chrupiące kotlety z selerem właśnie i też były pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam pierwszy raz i z pewnością nie ostatni :)
UsuńAleż mi ochoty narobiłaś na te selerowe frytki :D
OdpowiedzUsuń