29 grudnia 2015

FRYTKI Z SELERA



SKŁADNIKI:
  • 1 bardzo duży seler
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • ulubione przyprawy: czosnek granulowany, mielone suszone pomidory, bazylia, sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:
Selera należy dokładnie obrać. Pokroić w plastry i następnie na słupki. Tak jak na frytki :) Wysmarować olejem i doprawić. Następnie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut (termoobieg góra i dół).






3 komentarze:

  1. Super pomysł! Takie frytki muszą być pyszne :D Akurat mam ostatniego, bardzo dużego selera z mojej własnej uprawy :D Uwielbiam przepisy z selerami w roli głównej :) Kiedyś robiłam chrupiące kotlety z selerem właśnie i też były pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zrobiłam pierwszy raz i z pewnością nie ostatni :)

      Usuń
  2. Ależ mi ochoty narobiłaś na te selerowe frytki :D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...