11 listopada 2015

ZDROWE CHIPSY cukinia i jarmuż


SKŁADNIKI:

  • 1 cukinia
  • 1 opakowanie jarmużu
  • olej rzepakowy w sprayu (polecam ten KLIK)
  • drobno starty ser dojrzewający
  • szczypta soli
  • czosnek granulowany


PRZYGOTOWANIE:

Warzywa umyć i osuszyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać olejem. Jarmuż rozłożyć równomiernie, doprawić czosnkiem, solą i serem. Na koniec spryskać olejem. Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć jeden obok drugiego na blasze wyłożonej papierem i natłuszczonej. Również doprawić i na koniec natłuścić. Jarmuż piec około 6 minut cukinię około 10 minut :D.



Grzyby i warzywa jesienne. 2015

2 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...