SKŁADNIKI NA SERNIK:
- 1 kg sera twarogowego (zmielonego, gotowy do sernika)
- 6 jajek
- 50 g naturalnego kakao
- 10 tabletek słodziku
- 50 g rodzzynek
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- aromat waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować tak aby powstała gładka masa. Masę przelać do blaszki (natłuszczonej). Ja użyłam jak zwykle tortownicy o średnicy 22 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni (termoobieg z funkcja grzania góra i dół).
SKŁADNIKI NA PIERZYNKĘ:
- 6 białek
- 2 łyżki płaskie cukru pudru
- 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej
- aromat pomarańczowy
PRZYGOTOWANIE:
Białka z pozostałymi składnikami ubijamy na sztywną pianę. Na chwilę wyjmujemy sernik z piekarnika i pierzynkę wylewamy na masę sernikową. Ponownie umieszczamy blaszkę w piekarniku. Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez 60 minut :)
Ser, czekolada, beza i owoce - istna rozpusta!
OdpowiedzUsuńSuper serniczek, mniam ....
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńPoproszę kawałeczek 😋
OdpowiedzUsuń