6 czerwca 2016

Ciasto fasolowe z mozzarellą


Składniki:


  • 6 jajek z czego tylko 3 żółtka
  • 3 budynie waniliowe
  • 1 miarka odżywki białkowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka zmielonych nasion chilli
  • 1 opakowanie kisielu wiśniowego
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • kuleczki mozzarelli - 10 kuleczek mini
  • 1 puszka czerwonej fasoli (odsączona)


Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz mozzarelli zmiksuj na bardzo gładką masę. Przelej do blaszki (keksówki) i powrzucaj ser mozzarella. Blaszkę włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piecz przez 40 minut :)



2 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...