SKŁADNIKI:
- 1 kg sera mielonego twarogowego
- 6 jajek
- 3 łyżki kakao (naturalne- surowe)
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki ze sobą zmiksowac na gładką masę. Przelać do tortownicy (średnica 22-24 cm). Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z opcją pieczenia góra i dół termoobieg. Piec godzinę. Wystudzić i następnie zalać masą budyniową. Udekorować kakaem i lentilkami.
DODATKOWO:
Warstwa budyniowa. Dowolny budyń waniliowy przygotować wedle zaleceń producenta. Gdy będzie jeszcze wodnisty podczas gotowania dodać żelatynę (1 łyżka rozpuszczona w 1/2 szklance wody). Zagotować do zgęstnienia. Odstawić aby masa budyniowa przestygła. Następnie zalać sernik w tortownicy.
przepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńAle malownicze, bardzo stylowo wygląda :) super :)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńWow :) wyglada zniewalająco :)
OdpowiedzUsuńPyszny!
OdpowiedzUsuń