11 sierpnia 2016

Sernik mocno czekoladowy z lentilkami i budyniem


SKŁADNIKI:
  • 1 kg sera mielonego twarogowego
  • 6 jajek
  • 3 łyżki kakao (naturalne- surowe)
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki miodu



PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki ze sobą zmiksowac na gładką masę. Przelać do tortownicy (średnica 22-24 cm). Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z opcją pieczenia góra i dół termoobieg. Piec godzinę. Wystudzić i następnie zalać masą budyniową. Udekorować kakaem i lentilkami.



DODATKOWO:
Warstwa budyniowa. Dowolny budyń waniliowy przygotować wedle zaleceń producenta. Gdy będzie jeszcze wodnisty podczas gotowania dodać żelatynę (1 łyżka rozpuszczona w 1/2 szklance wody). Zagotować do zgęstnienia. Odstawić aby masa budyniowa przestygła. Następnie zalać sernik w tortownicy.



4 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...