SKŁADNIKI
- 300 g surowego łososia
- skórka z 1/2 limonki
- 1/6 papryki żółtej
- 1/6 papryki zielonej
- 1/6 papryki czerwonej
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka słodko- pikantnego sosu chilli TaoTao
- 1 łyżka soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
Rybę drobno posiekaj. Warzywa dokładnie umyj i również bardzo drobno posiekaj. Sparz skórkę z limonki i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Składniki przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj czystymi rękoma. Gotowe :)
INFORMACJA O PRODUKCIE TAO TAO
Słodko-pikantny sos chili TaoTao to wyjątkowo aromatyczny i smakowity dodatek do kanapek, sałatek, mięs oraz ryb. Wzbogaca smak i dodaje ostrości innym sosom. Wspaniale uzupełnia dania z cebulą, kalafiorem czy kukurydzą. Znakomity jako dip, świetnie zastępuje keczup.
wygląda przepysznie i bardzo ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńwygląda super!
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTatar z łososia to oczywiście znam, ale w wydaniu po azjatycku to jeszcze nie miałem okazji go próbować. Za to mogę śmiało każdemu zachęcić do wykonania przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ i przyznam, że na pewno każdy z was będzie zadowolony takim smakiem.
OdpowiedzUsuń