25 sierpnia 2015

Cukinia w cieście


SKŁADNIKI:
  • 1 duża cukinia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki z amarantusa
  • 3 łyżki mleka
  • szczypta soli i świeżo mielony pieprz
  • olej ryżowy do smażenia


PRZYGOTOWANIE:

Cukinię dokładnie umyj. Pokrój na talarki takie 0.5 cm grubości. Obtocz w cieście (mąka, jajka, mleko i przyprawy). Smaż na rozgrzanym tłuszczu. 








Wegetariański obiad V

2 komentarze:

  1. Wygląda obłędnie, ja zawsze robiłam w bułce tartej ale przepis na ciasto jest też super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie proste, ale dobre dania. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...