20 grudnia 2016

TAGLIATELLE z rukolą i chorizo.



To danie powstało z totalnych resztek jakie znalazłam w lodówce. Inspiracją był odcinek programu 365 obiadów Mariety Mareckiej. Fanki jej programu wysyłają zdjęcie lodówki a Marieta czaruje z tego pyszne dania. Dlatego stanęłam przed lodówką i zobaczyłam czego jest mało, co się kończy i zrobiłam sobie przepyszny obiad.

SKŁADNIKI:
200 g makaronu Malma
1 duży pomidor
2 ząbki czosnku
1/2 cebuli
100 g chorizo
3 spore garści rukoli
1 łyżka masła czosnkowego
1 plasterek żółtego sera
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Zacznij od ugotowania makaronu. Po prostu ugotuj go według zaleceń producenta.
W tym czasie zdążysz zrobić bazę do makaronu.

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekane chorizo, posiekaną cebulę z czosnkiem i drobno pokrojonego pomidora.  Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, a następnie rukolę. Dopraw do smaku. Przemieszaj. Na sam koniec porwij kawałek sera.

Prosto? i smacznie :). 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...