29 marca 2016

Sernik buraczany z kozim serem - Thermomix TM5



SKŁADNIKI:

  • 1 kg sera twarogowego na sernik
  • 150 g twarogu koziego
  • 150 g sera koziego w plastrach
  • 3 ugotowane buraki (około 600-700 g)
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • garść listków świeżej bazylii
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia



PRZYGOTOWANIE:

Wcześniej ugotuj buraki lub kup już ugotowane (ta opcja jest dla tych, których jak i mnie ochota na takie ciasto nadejdzie od tak i muszę je zrobić od razu). Ugotowane buraki pokrój w kostkę (wcześniej należy je obrać jeżeli gotowaliście je sami). Umieść w naczyniu miksującym thermomixa (lub zwyczajnego miksera). Miksuj do uzyskania gładkiej masy na najwyższych obrotach 15 s/ obr.10. Następnie dodaj pozostałe składniki i powtórz czynność przedłużając czas miksowania do 2 minut. 2 min/obr. 10. 

Masę przelej do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piecz 1 godzinę. U mnie najlepiej sprawdza się funkcja pieczenia termoobieg z grzaniem góry i dołu. Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku.

Swojego serniczka ozdobiłam plasterkami buraka, syropem brzoskwiniowym, kozim serem i świeżą bazylią.

SMACZNEGO !!!





Real Pharm Calorie Free Sauce to syrop z naturalnymi dodatkami smakowymi idealny do owsianki, naleśników, jogurtów, szejków białkowych i wielu innych produktów. 

Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi w zimowe wieczory. 











1 komentarz:

  1. Ależ on cudnie wygląda z tymi buraczkami na wierzchu! :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...