Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 4 podudzia z kurczaka
- 2 marchewki- pokroić w kostkę
- 1 szklanka groszku mrożonego
- 4 garści fasolki szparagowej
- 1 szalotka
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka kurkumy
- 4 ząbki czosnku
- świeżo mielony pieprz
- sól himalajska
- 2 garści czarnych oliwek bez pestek
- 3/4 szklanki wody
- 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao
- 2 łyżki sosu sojowego z grzybami Tao Tao
Przygotowanie:
Mięso nacieramy posiekana drobno szalotką i czosnkiem. Posypujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na dość dużej patelni roztapiam masło i dodaję wcześniej zamarynowane mięso. Obsmażam do zrumienienia się skórki. Dodaję wymieszaną wodę z sosami i kurkumą. Zmniejszam ogień i zakrywam. Pod koniec smażenia/duszenia dodaję warzywa i smażę 25 minut pod przykryciem. Na sam koniec danie obsypuję szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)
Miłego dnia.