Strony

24 lipca 2017

Sernik agrestowy z czarną porzeczką




SKŁADNIKI:

  • 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g)
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżka aromatu waniliowego
  • 1 łyżka stewii
  • 500 g agrestu (zielony i różowy zmieszany)- dostałam od rodziców z działki

  • 2 szklanki czarnej porzeczki- dostałam od rodziców z działki



PRZYGOTOWANIE:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm.


Do misy thermomixa/malaksera/miksera włóż ser, jajka, stewię, aromat, agrest i budyń. Zmiksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.
Zmiksowaną masę przelej do blaszki. Na wierzch wysyp porzeczki.
Piecz przez godzinę (po 30 minutach temperaturę zmniejsz do 150 stopni).
Sernik niech się studzi w piekarniku, potem wstaw go na kilka godzin do lodówki.








5 komentarzy:

  1. Fantazyjny pomysł, podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że wykorzystasz go :) i podzielisz się opinią :)

      Usuń
  2. Kocham sernik, ale zawsze robiłem tradycyjny. Nie eksperymentowałem w kuchni z jakimiś nowościami, ale tak to wygląda smakowicie, że chyba czas najwyższy spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda rewelacyjnie! Uwielbiam serniki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie ma lepszego ciasta do kawy, niż sernik :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...