Strony

24 lipca 2017

Sernik agrestowy z czarną porzeczką




SKŁADNIKI:

  • 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g)
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżka aromatu waniliowego
  • 1 łyżka stewii
  • 500 g agrestu (zielony i różowy zmieszany)- dostałam od rodziców z działki

  • 2 szklanki czarnej porzeczki- dostałam od rodziców z działki



PRZYGOTOWANIE:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm.


Do misy thermomixa/malaksera/miksera włóż ser, jajka, stewię, aromat, agrest i budyń. Zmiksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.
Zmiksowaną masę przelej do blaszki. Na wierzch wysyp porzeczki.
Piecz przez godzinę (po 30 minutach temperaturę zmniejsz do 150 stopni).
Sernik niech się studzi w piekarniku, potem wstaw go na kilka godzin do lodówki.








6 komentarzy:

  1. Fantazyjny pomysł, podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że wykorzystasz go :) i podzielisz się opinią :)

      Usuń
  2. Kocham sernik, ale zawsze robiłem tradycyjny. Nie eksperymentowałem w kuchni z jakimiś nowościami, ale tak to wygląda smakowicie, że chyba czas najwyższy spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda rewelacyjnie! Uwielbiam serniki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Very informative blog post….thanks for sharing it..
    Book online bus ticket from redbus.sg

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie ma lepszego ciasta do kawy, niż sernik :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...