Strony

15 marca 2016

Zupa krem czosnkowo-cebulowa z białych warzyw PROSTE HISTORIE


SKŁADNIKI:
2 opakowania mrożonej mieszanki - zupa krem z białych warzyw Iglotex PROSTE HISTORIE
6 ząbków czosnku
1000- 1200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
1 duża cebula czosnkowa
2 łyżki masła
do smaku ulubione przyprawy


PRZYGOTOWANIE:

W thermomix TM5
Do misy thermomixa wlej 1200 ml wody, dodaj mieszankę warzyw. Gotuj 20 min/100*C/obr.1.
W tym czasie na patelni roztop masełko i dodaj posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Smaż do momentu aż warzywa zmiękną. Ważne aby się nie zarumieniły.

Na 5 minut przed końcem czasu gotowania zupy dodaj do naczynia zasmażoną cebulę z czosnkiem.  Doprawić wedle uznania. Podkręć obroty do 4.
Gdy zupa będzie gotowa zmiksuj zupę na najwyższych obrotach 5s/obr. 10.

Ja do zupy dodałam grzanki, marchewkę i groszek na życzenie synka.

W garnku
Bez rozmrażania. Zupę krem z białych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsypać do około 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego. Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę można podawać z grzankami czosnkowymi dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami oregano.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...