Strony

28 maja 2015

Kociołek

SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę
  • 5 marynowanych papryk
  • 3 puszki pomidorów krojonych
  • 2 duże cebule- posiekać drobno
  • 4 ząbki czosnku- posiekać drobno
  • 4 listki laurowe
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ziarenka jałowca
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Mięso pokroić na kawałki takie o wielkości mniej więcej 2 cm. Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku. Wymieszać. Przykryć pokrywką i gotować, dusić na średnim ogniu przez 3 godziny.





2 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...