27 lipca 2017

Spaghetti pomidorowe z oliwkami



SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti malma
  • 1 kg mięsa mielonego wołowego
  • 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona
  • 1 kartonik przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii



PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulą oraz czosnek, zeszklić. Następnie dodać mięso. Zasmażyć, tak aby rozdrobnić na kawałeczki. Dodać oliwki, pomidory i przecier. Następnie dusić przez kilka minut, co jakiś czas przemieszać. Doprawić odpowiednio do smaku. 

Makaron ugotować według zaleceń producenta. 


5 komentarzy:

  1. Wygląda rewelacyjnie. Tak, że nawet moja ogólna niechęć do oliwek mi nie przeszkadza. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam spaghetti, nie omieszkam się również spróbować wg. tego przepisu!

    OdpowiedzUsuń
  3. Oliwki to świetnie uzupełnienie, uwielbiam dodawać je niemal do wszystkiego - oczywiście o ile uznam że pasują ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam spaghetti, choć z oliwkami jeszcze nie próbowałam :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pięknie, zatem smakować musi jeszcze lepiej! Pozdrawiamy - DaPietro

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...