10 grudnia 2015

Krem pieczarkowy




SKŁADNIKI:


  • 8 skrzydełek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 800 g pieczarek
  • natka pietruszki
  • łyżeczka suszonego lubczyku
  • szklanka śmietanki 30-36%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1,5 litra wody


PRZYGOTOWANIE:

Do misy multicookera wlać wodę. Dodać umyte i pokrojone warzywa (jeśli trzeba obrać). Dołożyć skrzydełka i przyprawy. Zamknąć klapę i ustawić program SOUP i czas 40 minut. Na sam koniec dodać śmietanki i zmiksować. Z racji tego iż ostatnio blender całkiem stracił życie to zmiksowałam zupę w thermomixie. Oczywiście miksujcie zupę po usunięciu z niej skrzydełek. Zupę dodatkowo udekorowałam chipsem z pieczarki :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...